Informacijska lokalna domača in poslovna ethernet omrežja

Domov  »  Storitve  »  Informacijska ethernet omrežja
Tako imenovano ethernet omrežje je osnova za delovanje in komunikacijo z zunanjim IP svetom. Dandanes enostavno ne moremo živeti brez tako imenovanih Internet, Ethernet, intranet povezav. Gre namreč za razvejano omrežje, ki nam omogoča dostop do različnih informacij in vsebin. Podjetje Omni komunikacije d.o.o. v svoji ponudbi nudi informacijsko mrežo tipa domačega uporabnika, kot tudi informacijsko mrežo za večje poslovne sisteme.


Domača Ethernet omrežja: gre za manjšo različico sistema, ki nam omogoča hitro dostopnost do različnih virov informacij. Sistem sestavljajo visoko zmogljiv
usmerjevalnik, ki je s svojimi lastnostmi in funkcionalnostjo v celoti podprt s preprečevalnikom nepovabljenih vdorov v naše okolje, več stikalni Ethernet preklopnik ter Wifi brezžična dostopna točka. Tako je v celoti poskrbljeno za nemoteno delo ter dostop do različnih tipov informacij preko Interneta in lokalnega omrežja.

Poslovna Ethernet omrežja: Za razliko od manjše različice domačega Ethernet omrežja, nudi podjetje Omni komunikacije d.o.o. tudi postavitev strežniškega sistema, ki bo omogočal enostavno delo in večfunkcijske zmožnosti za dostop do podatkov v vsakem podjetju. Tako skupaj z vami načrtujemo, projektiramo in izdelamo najsodobnejša omrežja, ki so v poslovnem svetu še dodatno zavarovana s proti virusno zaščito ter tako imenovanimi požarnimi zidovi (fire wall). Poleg tega, strežniški sistem omogoča tudi vršitev oziroma nudenje spletne strani v svoji lastni domeni ter dostop do podatkov izven podjetja. Le-ta se lahko vršijo preko tako imenovanih zavarovanih kanalov, ki nudijo dostopnost iz katerekoli točke na svetu. Fleksibilnost, varnost in enostavnost uporabe so ključni vodili členi, ki nas vodijo pri projektiranju in načrtovanju celotnega sistema.