Avtomatizacija Rimske Terme

Domov  »  Reference  »  Avtomatizacija Rimske Terme
Avtomatizacija AV opreme za kongresni center Business Wellness & Spa Resort Rimskih Term

Kongresni center Business Wellness & Spa Resort Rimskih Term se nahaja v Hotelu Rimski dvor**** in Hotelu Sofijin dvor****. Konferenčno banketni prostori z najsodobnejšo avdio – video tehniko so primerni za konference, posvete, seminarje, izobraževanja, sestanke, sprejeme, družabne dogodke, razstave, modne revije in svečane pogostitve. Kongresni center odlikuje prilagodljivost dvoran; v njem so moderno urejeni skupni prostori namenjeni za druženje, pogostitve ali sprejeme.

Oprema:
  • sistem ozvočenja
  • videokonferenčni sistem
  • digitalni avdio konferenčni sistem z digitalnim sprejemanjem
  • možnost neposrednih TV prenosov
  • snemanje dogodka ali zapisa na elektronski medij
  • info sistem s podatki o dogajanju
  • žični in brezžični mikrofoni
  • računalnik za prikaz predstavitve z interno predstavo
  • krmilni sistem za upravljanje celotne multimedijske opreme

Avtomatizacija oziroma kontrolni multimedijski sistem služi kontroli vseh multimedijskih naprav v rack omari in omogoča lažji dostop in funkcionalnost celotnega sistema. Lahko bi rekli, da sistem služi kot velik daljinski upravljalec. Sistem je sestavljen iz zaslonom na dotik tako imenovanega »touch screen« ter kontrolno centralni upravljaljskim sistemom. Zaslon na dotik je brezžično povezan z upravljaljskim sistemom in mu preko uporabniškega grafičnega vmesnika (GUI) pošilja ukaze. GUI je bil seveda prilagojen naročniku in je bil predhodno naložen in sprogramiran. Tako lahko preko ikon na zaslonu dostopamo do vseh kontrol, ki jih potrebujemo. Tako lahko preko zaslona na dotik kontroliramo vklop in izklop celotnega sistema, DVD predvajalnika, projektorja, lahko tudi kontroliramo platno, zavese, luči, jakost audio in mikrofonskega signala…

Konferenčne dvorane so opremljene s popolno multimedijsko opremo, ki jo potrebuje vsaka dvorana za resno in kvalitetno delo. Dvorane so v celoti podprte z zvočniškim in video sistemom. Za podporo predvajanja video in računalniških vsebin služi projektor, ki je nameščen pod stropom. Kompletno komunikacijsko središče je multimedijska omara preko katere potekajo vse komunikacije.Vsaka od 4 sob ima svojo samostojno multimedijsko RACK omaro. Tako vse 4 dvorane lahko delujejo samostojno ali pa kot skupek več dvoran. Tako lahko dvorane enostavno združujemo po sistemu 1+2 ali pa 1+2+3. V vsaki od dvoran je tako možno na projektorju predvajati računalniški VGA analogni ali pa HDMI digitalni računalniški signal. Dvorane so tudi v celoti podprte z audio zvokom, tako računalnikim kot tudi mikrofonskim. Za krmiljenje multimedijske omare ter povezav skrbi centralni kontrolni sistem z zaslonom na dotik. Tako sistem z zaslonom na dotik služi kompletni kontroli celotnega multimedijskega sistema, ki ga potrebujemo za uspešno ter enostavno delo s sistemom.